Blowerdoortest

BLOWERDOORTEST

Hier leest u wat het testen van de luchtdichtheid nu betekent voor uw woonst: ontdek de blowerdoortest

In een notendop - de blowerdoortests onder de loep genomen

Een blowerdoortest staat ook bekend onder de noemer 'luchtdichtheidstest', en kunnen we omschrijven als een slimme manier om bepaalde problemen in uw woonst op te sporen. Concreet gaat het om luchtlekken, verlies van warmte en vochtproblemen. Allemaal zaken die verantwoordelijk zijn voor ontsnapte energie en zelfs onherstelbare schade.

Hoewel iedereen reeds overtuigd lijkt te zijn van het toenemende belang van een blowerdoortest voor isolatie, gaat niet elke persoon hier even bewust mee om. Natuurlijk spreken we van het veelvuldig openzetten van ramen. Maar net zo goed gaat het om kleine verliezen, want dergelijke problemen bevinden zich meestal in details. Van soortgelijke beslommeringen bespaard blijven? Of zelf een controle laten uitvoeren? Uw blowerdoortesten voeren wij meteen uit: vraag hier uw offerte, en speel op zeker voor uw woningisolatie en tal van soortgelijke problemen die met energieverlies te maken hebben.


Profiteer op korte en lange termijn van deze voordelen:

  • U beperkt heel wat warmteverliezen, wat u een aanzienlijke energiebesparing oplevert (dit vanwege de verminderde stookkosten en CO2-uitstoot)
  • U verhoogt uw wooncomfort, dankzij het aangename binnenklimaat en verminderde tocht
  • U geniet de optimale werking van het ventilatiesysteem
  • U verhindert bouwschade door condensatie (denk aan zaken zoals vocht en potentiële schimmelvorming)
  • U merkt meteen de geoptimaliseerde geluidsisolatie
  • U boost de brandveiligheid van uw woonst
Extra info over de meerwaarde hiervan? Contacteer ons voor een blowerdoor controle en vraag aanvullende informatie over onze diensten, hoe wij werken en wanneer onze service zeker bij u van toepassing is!

Meer met uw luchtdichtheidsmeting: zo werkt het

Belangrijk: een blowerdoortest wordt uitgevoerd om de luchtdichtheid in uw woning te meten. Zo gaat het: wij zetten een blowerdoor in de buitenschil binnen een deur- of raamopening. De nodige garantie van een luchtdichte plaatsing krijgt u met een metalen kader en rubberen dichting. Met behulp van een grote ventilator wordt eerst lucht in (meting onderdruk), en vervolgens uit (meting overdruk) uw woning gepompt. Wat er gebeurt bij onderdruk? Wel, dan probeert de buitenlucht uw woning te doordringen. En komt koude lucht naar binnen.

Terwijl bij overdruk de binnenlucht naar buiten tracht te gaan, waar we dan kunnen spreken van een test met warmteverlies als uitkomst. De ventilator creëert als het ware een luchtdrukverschil van 50 Pascal tussen de woning en de buitenlucht. Een uitkomst die gelijk staat aan een druk van 5kg/m² op de gevels van uw woning.

Tijdens deze metingen sporen we uw luchtlekken en vochtproblemen op. Dit kan met rook en/of eventueel met thermische camera. En het wordt nóg beter: samen met de bouwheer zoeken we naar doeltreffende oplossingendie de vastgestelde verliezen in de kiem smoren. Een meting voor uw luchtdichtheid? Vraag vandaag nog een aantrekkelijk prijsvoorstel en bespaar een flinke duit op uw energiefactuur!

Maar bestaat er dan een verband tussen de blowerdoor test en het E-peil (EPB)? 
Jazeker: de meting is een ideaal instrument om het energieprestatiepeil van uw woonst te laten zakken. Dat kan een groot verschil maken, want voor de meeste nieuwbouwwoningen gaat het om een daling van 5 tot 12 punten. Binnen EPB hanteert men voor de luchtdichtheid een zekere standaardwaarde:


standaard = 12 m³/h per m²

Dankzij verschillende, aangepaste en specifieke blowerdoortest metingen (Meting A conform NBN EN 13829 en STS - P71-3) wordt dit cijfer door ons exact berekend. In 95 % van alle metingen geeft dit cijfer een beter resultaat, wat resulteert in een lager energieprestatiepeil. Eigenlijk kunnen we dus stellen dat onze tests in uw nieuwbouwwoning meer dan gunstig zijn voor uw portemonnee. De reden? Wel, uw netbeheerder kent u eenalgemene premie toe als u een energieprestatiepeil behaalt dat aanzienlijk lager is dan de wettelijke norm. Graag delen we u mee dat een e-peilpremie afhangt van:

  • De datum van uw bouwaanvraag
  • Het energieprestatiepeil van uw woning of appartement


Ja, een luchtdichtheidstest is altijd een slim idee. Vraag uw blowerdoortest aan, ontvang een aantrekkelijke offerte in uw mailbox en ervaar een veel betere luchtdichtheid!